Of je worst lust – Weetje Slagerij Aad Groenewegen
Arie Groenewegen is begonnen als slager in 1926 In Honselersdijk.
En Arie was slager zoals we een slager kennen.
Tot 1950 slachtte hij zelf zijn koeien. Hij verkocht traditionele slagersproducten: worst, karbonade, biefstuk…. Gewoon een slager dus.
Arie’s zoon Nic Groenewegen nam de slagerij over.
Zowel Arie als Nic. hebben regelmatig prijzen gewonnen voor hun producten (o.a. voor hun gekookte worst, rookworst en achterham).
Maar onder de regie van Nic. (en ook diens zoon Aad) begon er veel te veranderen.
De slagerij maakte en verkocht nog steeds vlees en worst, maar Nic. ging experimenteren.
Zoals krant de Honselersdijker het schreef, vond er “innovatie van het assortiment” plaats.
De klantbenadering veranderde.
Groenewegen bedacht ludieke acties en leuke spaaracties.
Ook hij zette een speciale kerstservicedienst op.
Een paar voorbeelden:
Zo heeft het publiek een keer moeten raden hoe veel alle medewerkers van de slagerij bij elkaar wogen. Ook gaf Groenewegen wel vleeswarenzakjes waar een nummer op stond. Die zakjes moest je bewaren want daar kon je een mooie prijs mee winnen.
De jongste generatie (Aad Groenewegen) werd zelfs sponsor van het 7e F-team van SV Honselersdijk.
En, zoals gezegd, het assortiment werd enorm uitgebreid.
Niet alleen vlees en worst, maar ook kant en klare schotels, salades,, eigengemaakte sate, schaschlik, bami, nasi, lasagne, macaroni, stamppot.
Geen wonder dat de winkel aan de Dijkstraat te klein werd en moest wordt verbouwd.
Een mooi voorbeeld van de uitbreiding van het assortiment (en de handelsgeest van Groenewegen) was het organiseren van een gourmetparty in zalencetrum Rehoboth, te Honselersdijk.
Gourmet, daar had de fonduegeneratie nog nooit van gehoord.
Krant De Honselersdijker schreef:
“Het was komisch te zien hoe een ieder zo een biefstukje, gebakken banaan, gebakken eitje, hamburger of zoiets dergelijks klaarmaakte. Zoals gezegd werd er veel geëxperimenteerd, vooral ook wat betreft de sauzen die veel overeenstemmen met die van fondue.”.